SLEDI SVOJU STRAST

Kada u svakom trenutku, od svih mogućnosti radimo ono što nam izaziva najveće uzbuđenje i radost i podstiče na akciju, znak je da sledimo svoju strast. Verovatno je svako od nas u nekom trenutku obratio pažnju na „privilegovanu nekolicinu ljudi“ koji su to postali samo zato što su pronašli strast prema zanimanju kojim se bave.

Ta mantra „sledi svoju strast“ koja se tako često ponavlja, služi da opiše zašto je važno živeti po svojim merilima. Jednom mi je neko rekao: „Nađi nekoliko stvari koje voliš , radi ih i napravi od sebe jedinstven paket. Onda se stvari same dešavaju“. To je jedna od najboljih rečenica koje sam čula i recept po kojem svako, ako to zaista shavti i posluša, može postati poseban, originalan i specifičan proizvod, otporan na ograničavajuće faktore koje proizvodi okolina.

Otkrivanje istinskog interesovanja prema nečemu što strastveno volimo ne mora biti tako teško niti postoji starosna granica.

Treba razmisliti o tome koje nas aktivnosti nikada ne zamaraju, na koju temu bismo pročitali bezbroj knjiga, šta bismo radili i bez toga da budemo plaćeni ? Neko će tako možda dobiti ideju kako da svoje hobije ili dokolicu pretvori u posao.

Istraživanja su pokazala da oni koji veruju da se ljudi rađaju sa sklonostima prema nekim zanimanjima ili da ih jednostavno pronalaze tokom života, zapravo ograničavaju sami sebe na putu otkrivanja istinske strasti koja ih pokreće.

Dakle, radi ono što te najviše veseli, najbolje što možeš i bez posebnog insisititanja na rezultatu. To je put najmanjeg otpora na kojem otkrivaš sve što ti ne pripada i guši radoznalost.

„Sve što vam uzburka krv verovatno je vredno truda“, rekao je Hunter S.Thompson. Zar se nećete složiti da je to istina?

MOJ KONCEPT

Ono gde sam danas, šta radim, u čemu uživam, rezultat je velikog rada, učenja i iskustva. Tražeći I nalazeći odgovore na sopstvena pitanja, odlučila sam da motivišem I podržim druge na putu ka njihovoj promeni. Sve o čemu govorim i pišem i sama praktikujem. Mišljenja sam da znanje i iskustvo imaju smisla ako se prenose i dele sa drugima.

PRATITE ME

MEJLING LISTA

Untitled form Copy 2

2019 © Dizajniranje Promene. Sva prava zadržana.
Power by: M-83